comments 8

Detaljer i hjemmet

I dag tidlig så jeg ferdig dokumentaren til Line, Planet plast. Den innehold mye bra informasjon som jeg har lyst til å ta med meg videre inn i hverdagen min og gjøre meg til en mer bevisst forbruker. For er det ikke nettopp det som er meningen? Burde ikke vi som et samfunn bidra til et bedre økosystem for oss og de rundt oss. Slutte med f.eks å drikke av engangssugerør, take-away kopper til enhver anledning og legge igjen brusflaskene rundt omkring. Dette er iallfall noe jeg har lyst til å bli bedre på.

Akkurat nå er jeg litt i startsfasen, fått inn masse ny informasjon og endel inspirasjon. Jeg har saumfart ulike instagram kontoer, sett litt dokumentarer og rullet med nedover ulike blogger.  Har funnet litt nye ting jeg trenger for å bli en bedre forbruker, kommer sikkert litt senere på bloggen 🙂

En av de første tingene jeg forandret på var tannbørster, det var veldig lettvint. Men foreløpig gidder jeg ikke kaste ut noen produkter før det jeg allerede har er brukt opp. Har en liten liste over ting jeg vil prøve ut bl.a shampoo/balsam barer, håndsåpebar (har hørt det er mindre sanitært, noen som vet om det stemmer?), oppvaskebørste, handlenett og litt ulike småting.

8 Comments

 1. Ja den dokumentaren er kjempebra, og veldig viktig å ha fokus på å redusere plastforbruket vårt, man må tenke nytt ja, er jo så vant til å bruke plast!

  • hannahjuell

   Ja, dessverre føler jeg at jeg som forbruker har altfor lite informasjon, så det enkleste er vel å endre holdningen man har ovenfor plastforbruket. Har jo sett endel på youtube, men føler at produsentene (butikkene) også må bidra endel med problemet 🙂 Men har jo veldig lyst til å bli flinkere.

 2. Kristine Gjelle Hugaas

  Veldig bra innlegg. Jeg forsøker også å være bevisst på bruk av plast i hverdagen, og alle kan i alle fall gjøre litt. Jeg har ikke sett dokumentaren enda, men skal få gjort det! Ønsker deg en fin dag ☺️

  • hannahjuell

   Tusen takk 🙂 Jeg er ikke helt sikker på hvordan kodingen på wordpress fungerer. Men på blogg.no bruker jeg denne koden:

   #main {
   background-color: #transparent;
   width: 830px;
   padding:30px;
   margin-left: 20%;
   margin-top: 5%;
   font-family: Arial;
   text-transform: normal;
   color: #4d4743;
   text-align: justify;
   letter-spacing: 1px;
   border-bottom: 0px solid #transparent;
   font-size: 12px;
   }
   #side {
   background-color: #fff;
   width: 150px;
   padding:15px;
   border-left: 0px solid #eeeeee;
   margin-top: 0%;
   margin-right: 5%;
   text-align: justify;
   position: fixed;
   }

Leave a Reply